ALGEMENE VOORWAARDEN DE KONING ADVOCATUUR B.V.

Artikel 1: Organisatie

  1. De Koning Advocatuur B.V., t.h.o.d.n. De Koning Advocatuur, is ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer 57946884.
  2. Het BTW-(identificatie-)nummer is NL8528.04.829.B01.
  3. De aan De Koning Advocatuur verbonden advocaat is ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten, Neuhuyskade 94, 2596 XM Den Haag, tel. +31(0)703353535 of e-mail info@advocatenorde.nl.
  4. Gebondenheid bestaat aan de Advocatenwet, de Verordening op de Advocatuur, de gedragsregels 1992, en de Richtlijn voor advocaten over de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek als gevolg van de implementatie van de dienstenrichtlijn.
  5. De dienstverlening kan vallen onder de werking van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). In dat geval bestaat de verplichting een zogenaamd cliëntenonderzoek te doen en kan een verplichting ontstaan om een (voorgenomen) ongebruikelijke transactie te melden bij de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU-Nederland).
  6. Iedere opdracht wordt aangegaan door De Koning Advocatuur B.V. en deze wordt volledig namens deze vennootschap uitgevoerd. In afwijking van de artikelen 7: 404, 7: 407 lid 2 en 7: 409 BW bestaat voor aan deze vennootschap verbonden advocaten of (hulp-)personen nooit persoonlijke gebondenheid of aansprakelijkheid.
  7. Opdrachtgever verleent toestemming aan De Koning Advocatuur om, al dan niet in verband met de opdracht, binnen de organisatie van De Koning Advocatuur de verstrekte (persoons-)gegevens te verwerken en ter kennis te brengen van aan De Koning Advocatuur verbonden personen voor wie kennisneming van die gegevens nuttig is in verband met de behandeling van de opdracht danwel het relatiebeheer. Opdrachtgever verleent tevens toestemming om bij de communicatie gebruik te maken van alle op dat moment gebruikelijke communicatiemiddelen, in het bijzonder ook internet en e-mail.

Artikel 2: Toepasselijkheid

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten of rechtsbetrekkingen met één of meer aan De Koning Advocatuur verbonden (rechts-)personen.
  2. De toepasselijkheid van algemene voorwaarden van de opdrachtgever wordt door De Koning Advocatuur uitdrukkelijk van de hand gewezen.
  3. De bepalingen van de overeenkomst van opdracht en deze algemene voorwaarden, waarvan het uitdrukkelijk of stilzwijgend de bedoeling is dat deze ook na beëindiging van de overeenkomst van opdracht van kracht blijven, zullen nadien van kracht blijven en partijen blijven binden.
  4. Indien de overeenkomst van opdracht en/of deze algemene voorwaarden nietige bedingen bevatten, leidt dat niet tot nietigheid van de overige bepalingen in de overeenkomst van opdracht en/of deze algemene voorwaarden. De nietige bepaling zal worden vervangen door een rechtsgeldige bepaling, die zoveel mogelijk overeenkomt met de bedoelingen van partijen ten aanzien van de nietige bepalingen.
  5. De algemene voorwaarden zijn eveneens van toepassing op eventuele aanvullende opdrachten van cliënten en vervolgopdrachten van cliënten.
  6. De bedingen in deze Algemene Voorwaarden zijn niet slechts gemaakt ten behoeve van De Koning Advocatuur, maar ook ten behoeve van de personen die aandelen in De Koning Advocatuur houden, respectievelijk alle andere personen die voor De Koning Advocatuur werkzaam zijn, respectievelijk alle personen die bij de uitvoering door De Koning Advocatuur waarvan enige opdracht zijn ingeschakeld, respectievelijk alle personen voor wier handelen en nalaten De Koning Advocatuur aansprakelijk zou kunnen zijn. Deze personen hebben dit beding aanvaard in de zin van artikel 6: 253 lid 4 BW.
  7. Op alle opdrachten zowel in Nederland als in het buitenland verricht is Nederlands recht van toepassing.
  8. Ingeval van geschillen is de rechtbank Zeeland-West-Brabant in eerste aanleg bij uitsluiting bevoegd kennis te nemen van het geschil.

         Artikel 3: Opdrachten

  1. De opdracht komt tot stand door ondertekening van de overeenkomst tot opdracht, dan wel door het verrichten van werkzaamheden door De Koning Advocatuur.
  2. Naast De Koning Advocatuur kunnen alle medewerkers en voormalige medewerkers van De Koning Advocatuur, alsmede een waarnemer een beroep doen op de werking van deze algemene voorwaarden, met inbegrip van het hierna bepaalde in artikel 3.
  3. Een particuliere opdrachtgever kan onder omstandigheden in aanmerking komen voor door de Overheid gefinancierde rechtsbijstand, waarbij in dat geval de advocaatkosten geheel of gedeeltelijk door de Overheid worden betaald. De Koning Advocatuur werkt niet op die basis. Mocht de particuliere opdrachtgever mogelijk recht hebben op gefinancierde rechtsbijstand, en hij wil daar gebruik van maken, dan wordt hij door De Koning Advocatuur doorverwezen naar een advocaat die wel door de Overheid gefinancierde rechtsbijstand verleent.
  4. Indien opdrachtgever een rechtsbijstandverzekering heeft kunnen de kosten onder deze verzekeringsdekking vallen. Indien opdrachtgever geen melding maakt van het bestaan van een rechtsbijstandverzekering, dan mag De Koning Advocatuur ervan uitgaan dat deze verzekering niet is afgesloten.

Artikel 4: Aansprakelijkheid

  1. De aansprakelijkheid van De Koning Advocatuur en haar directie, alsmede van haar werknemers is beperkt tot het bedrag dat in het betreffende geval door de verzekeraar van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt uitgekeerd, vermeerderd met het eigen risico onder die verzekering.
  2. Op verzoek van opdrachtgever kan inzage in de polis plaatsvinden ten kantore van De Koning Advocatuur.
  3. De uitvoering van de opdracht geschiedt alleen ten behoeve van de opdrachtgever. Derden kunnen aan de inhoud van de werkzaamheden geen rechten ontlenen.
  4. Alle vorderingsrechten en andere bevoegdheden uit welken hoofde ook die de opdrachtgever jegens De Koning Advocatuur kan inroepen, vervallen in ieder geval één jaar na het moment waarop de opdrachtgever bekend werd of redelijkerwijs bekend kon zijn met het bestaan van deze rechten en bevoegdheden.

Artikel 5: Verplichtingen opdrachtgever

  1. Indien de opdrachtgever een derde kennis laat nemen van de door De Koning Advocatuur verrichte werkzaamheden, dient de opdrachtgever de derde erop te wijzen en te bewerkstelligen, dat deze algemene voorwaarden ook door deze derde worden aanvaard.
  2. De opdrachtgever vrijwaart De Koning Advocatuur en haar medewerkers tegen vorderingen van derden, die stellen schade te hebben geleden door of verband houdende met de door De Koning Advocatuur ten behoeve van de opdrachtgever verrichte werkzaamheden.

         Artikel 6: Inschakeling van derden

  1. Ten behoeve van de uitvoering van de werkzaamheden is De Koning Advocatuur vrij om gebruik te maken van diensten van derden, zoals zij dat voor de uitvoering van de werkzaamheden noodzakelijk acht.
  2. De Koning Advocatuur zal bij het inschakelen van derden zoveel mogelijk tevoren overleggen met de opdrachtgever ten behoeve van wie de derde wordt ingeschakeld. De Koning Advocatuur is gerechtigd zonder voorafgaand overleg en mede namens de opdrachtgever een eventuele aansprakelijkheidsbeperking van de zijde van de door haar ingeschakelde derde te aanvaarden.
  3. De opdrachtgever geeft bij het verlenen van de opdracht aan De Koning Advocatuur toestemming om indien de ingeschakelde derden hun aansprakelijkheid in verband met de uitvoering van hun werkzaamheden willen beperken, deze beperking namens de opdrachtgever te aanvaarden.

         Artikel 7: Honorarium en kosten

  1. De opdrachtgever is aan De Koning Advocatuur een honorarium verschuldigd te vermeerderen met eventuele zaakafhankelijke kosten, zoals kosten procesadvocaat, griffierecht, reis- en verblijfskosten alsmede te verhogen met een forfaitaire omslag wegens algemene kantoorkosten en te vermeerderen met BTW.
  2. Tussen opdrachtgever en De Koning Advocatuur wordt ofwel een vast bedrag aan honorarium vastgesteld, danwel komen partijen een uurtarief overeen, die wordt vastgelegd in de overeenkomst van opdracht.
  3. De Koning Advocatuur is gerechtigd om de uurtarieven te wijzigen. Indien de verhoging plaatsvindt binnen drie maanden na het tot stand komen van de opdracht, heeft de opdrachtgever het recht om de overeenkomst te ontbinden binnen 15 dagen na de datum van de eerste declaratie na de verhoging. In ander gevallen houdt betaling van de declaratie onvoorwaardelijk akkoordverklaring in ten aanzien van de hoogte van het gewijzigde uurtarief, de duur en de aard van de verrichte werkzaamheden.
  4. Het honorarium kan in rekening worden gebracht op basis van een voorschotdeclaratie en zal bij tussentijdse declaratie en einddeclaratie worden verrekend.

Artikel 8: Betaling en reclame

  1. Betaling van de declaratie dient, zonder opschorting of verrekening binnen 14 dagen na declaratiedatum plaats te vinden.
  2. Bij een overschrijding van de betalingstermijn is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim en zal hij een vertragingsrente verschuldigd zijn van 1% per maand, waarbij een gedeelte van een maand voor één hele maand gerekend zal worden.
  3. Buitengerechtelijke kosten in verband met invordering van de declaratie met een minimum van € 250,00, komen voor rekening van de opdrachtgever.
  4. Betaling van een declaratie houdt onvoorwaardelijk akkoordverklaring in met de hoogte van het uurtarief en de duur en de aard van de verrichte werkzaamheden. Reclames tegen de hoogte en/of aard en de duur van de werkzaamheden, dienen in beginsel binnen de betalingstermijn van 14 dagen van de declaratie schriftelijk te worden ingediend.

Tilburg, 18 juli 2022